Samenwerking

Eind 2022 werk ik samen met Stichting Kind en Voeding aan de missie om voorlichting te realiseren aan kinderen en hun (groot) ouders over orthomoleculaire voeding voor een optimale (darm)gezondheid. De gastlessen geef ik via workshops op kinderdagverblijven en basisscholen in de regio Fryslân. De stichting is ontstaan uit bezorgdheid over het aanbod “gezonde” voedingsmiddelen in de supermarkt. Dit bevat teveel suiker, zout, slechte vetten, kleur-, geur- en smaakstoffen (E-nummers). Waardoor kinderen een verhoogde kans hebben op toename van lichaamsgewicht, vermoeidheid en hyperactiviteit. Uit onderzoek blijkt dat als kinderen overstappen op natuurlijke voeding, ze hier minder last van hebben.

Sinds 2020 werk ik in een team specialisten bij Darmspecialist. We richten ons op epigenetica met uitgebreide kennis van het spijsverteringssysteem. Gedreven, onderzoekend en onderwijzend, met een sterke visie. Als Darmspecialist begeleid ik cliënten in het traject naar een optimale gezondheid, waar mogelijk zonder medicatieve hulpmiddelen.

Samen met Tineke Wijma ben ik afgestudeerd Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut. Als examenopdracht schreven wij een wetenschappelijke review over een actueel vraagstuk. De gezondheidseffecten van (5G) straling (ElectroMagnetic Field) op de mens. Na het afronden van het onderzoek zijn wij tot de conclusie gekomen dat er een zeer waarschijnlijk gezondheidsrisico is beneden de ICNIRP gestelde blootstellingslimiet. Om straling te meten heb ik een professionele EMF stralingsmeter zodat ik op locatie een stralingsconsult kan uitvoeren.

Als voedingscoach geef ik sporters adviezen bij fitnessclub Easy Active. Er wordt gewerkt volgens het Personal Food Plan. De klanten die extra hulp willen bij het zoeken naar de oorzaak van hun darmklachten kunnen bij mij terecht voor bloed- en ontlastingonderzoek.

Na het behalen van de opleiding Darmtherapie in 2019 werk ik samen met RP Analytic. Dit is het laboratorium waar feces-, bloed-, urine- en speekselanalyses uitgevoerd worden op het gebied van microbiologie, immunologie, endocrinologie en biochemie. Hiermee kunnen veel oorzaken van klachten worden opgespoord. Denk aan het prikkelbare darmsyndroom, voedingsintoleranties, hormonale dysbalansen, chronische vermoeidheid, pijnklachten en concentratiestoornissen. Ben jij geïnteresseerd in jouw analyse? Neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking!

Sinds 2019 werk ik als allrounder bij Feel your Center. Jolanda werkt met resonantie-therapie, klankschaalmassage, sound- en trancehealing. De therapie is een natuurlijke behandeling vanuit de Ayurveda waarbij trillingen de blokkades oplossen en de levensenergie (qi) laten stromen.

In 2019 ben ik door Bespeak gevraagd voor het herzien van het lesmateriaal Beauty Level door het schrijven (en laten filmen) van mijn script. Voor de masterclass heb ik 6 scènes gespeeld voor de MBO opleiding Schoonheidsspecialist. Vanuit mijn expertise vertel ik over de spijsvertering- en stofwisselingsprocessen en de weg die voedingsstoffen afleggen van mond tot kont. Essentiële onderwerpen zijn de enzymen, resorptie (darmvlokkenwerking) en het microbioom (darmbacteriën). Jarenlang wordt de masterclass gebruikt als lesmateriaal in de online leeromgeving. Wat een bijzondere ervaring om als acteur te spreken en schoonheidsspecialisten te inspireren in hun carrière!

Samen met de Biologische Tandarts Friesland deel ik de holistische visie op de mens en het belang van een gezonde tandheelkunde door op zoek te gaan naar de oorzaak van klachten. Met lichaams- vriendelijke materialen zorgt de BTF ervoor dat niet alleen de mondflora in balans komt, ook ons gehele lichaam en geest.