Onderzoek & Behandeling

In de appel bekijken vader en zoon elkaar, in het ei bestudeert de vrouw geneeskrachtige voeding. 

Heb jij last van darmklachten?
Wil je leren hoe gezond eten kan helpen maag- en darmklachten te verminderen?
Deze klachten worden vaak veroorzaakt door spijsverteringsproblemen en/of pathogenen. Pathogenen zijn de schadelijke bacteriën, schimmels, gisten en parasieten die overlast kunnen veroorzaken van mond tot kont. Via een analyse van ontlasting- en bloedonderzoek kunnen we achterhalen welke pathogenen in overgroei zijn. Aan de hand van de anamnese en het klachtenpatroon kan ik een offerte opmaken. Wanneer de oorzaak van de klacht wordt aangepakt in plaats van de symptoom bestrijding, kan het lichaam de gelegenheid krijgen om zichzelf te herstellen.
Behandeling en suppletie

De behandelingen worden nog niet vergoed bij zorgverzekeraars. De voeding, suppletie en laboratorium onderzoek zijn niet bij de prijs inbegrepen. Gezonde voeding heeft invloed op je energiehuishouding, hormoonhuishouding en stofwisseling. Ik adviseer je graag over “echte” voeding die aansluit op jouw leefstijl om jezelf fitter, energieker en vitaler te voelen.

Ik werk met voedingssupplementen die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen op het gebied van voedselveiligheid. In het behandelplan krijg je een schema met voor jou zorgvuldig uitgekozen supplementen zoals Vitals, Vitortho, Now, Bonusan, RP en Energetica Natura. We onderzoeken samen de beste suppletie afgestemd op jou als persoon, mits de voeding onvoldoende is om de tekorten in vitamines en mineralen aan te vullen. Bij grote tekorten kan hooggedoseerde suppletie zinvol zijn.